Så spelar du poker online

Det tar endast några minuter att komma igång med poker online. Det viktiga innan du börjar spela är att hitta en bra pokersajt att spela hos. Sedan behöver du ha koll på vilka spelregler som gäller för det pokerspelet du väljer, reglerna skiljer sig en aning åt beroende på pokerspel.

Poker är en benämning för olika kortspel där alla spel har den gemensamma nämnaren vadslagning. Nätpoker är ett fenomen som har blivit omåttligt populärt. Poker online erbjuder både spänning och underhållning. För dig som vill komma igång och spela poker på nätet finns det massor med bra tips för hur du enkelt kan komma igång. Att läsa oberoende recensioner av olika pokersajter är ett bra tips för att hitta ett bra ställe att spela poker på. Exempelvis kan du kolla in Pokerstars bonus om du vill få en schysst bonus som ny spelare och spela på ett av världens största pokerrum. De jobbar kontinuerligt med att hela tiden erbjuda pokerspelare nya spelformer. Hos dem kan du bland annat hitta det största utbudet av cashagames som turneringar.

Pokerbonusar

Pokersajter erbjuder ofta bonusar. En pokerbonus kan se olika ut. Det är inte sällan en summa pengar som en pokersajt lägger till på din insättning. Bonusen kan även vara en gratisbiljett till en turnering eller freerolls och gratisspel. Innan du motar en pokerbonus är det viktigt att du läser igenom bonusvillkoren för att undvika missförstånd. Kolla även upp hur du hämtar din pokerbonus.

Spelregler i poker

Vilka regler som gäller för poker online varierar beroende på vilket pokerspel som du väljer att spela. Det mest grundläggande i pokerspel är att det alltid handlar om den som har bäst kortkombination. Inför varje pokerspel läggs insatserna ut av alla som är med och spelar. Vilka kortkombinationer som är bäst och vilka insatser som ska läggas ut beror på pokerspelet som spelas. Det är betydelsefullt att i poker lära sig att kunna läsa av andra spelare och att även du själv kan ha ett pokerface. Poker spelas ofta med en kortlek på 52 kort. Ett ess kan räknas både som högst och lägst. Varje spelare har markörer och dessa står för pengar. I pokerspel spekulerar du i vad de andra spelarna har på handen. Det finns många olika varianter på pokerspel på nätet och många svenskar runt om i landet spelar poker på nätet.

Vanliga pokerspel:

  • Texas Hold`em
  • Ohama Hold`em
  • Seven Cars Stud

Fördelar med nätpoker

Det finns många fördelar med att spela poker på nätet. Det är framförallt bekvämt och enkelt, du kan spela när du har tid och lust, det finns ett enormt spelutbud och många pokersajter att välja mellan. Nätpoker går dessutom betydligt snabbare än fysisk poker. Utbudet av pokerspel online är väldigt stort och det gäller såväl spelformer som insatsnivåer. Det finns ett pokerspel för alla som vill spela. En annan fördel med nätpoker är att du till en början kan spela med låtsaspengar för att öva. Då kan du lära dig hur spelet fungerar utan att förlora några pengar. När du är bekväm kan du börja spela på riktigt. Det finns många pokerproffs som slagit igenom på nätet.