Pokémon Go spelare spetsad

Det nya spelet Pokémon Go har fått människor över hela världen att lämna sofforna för att ge sig ut på jakt. Spelet är någorlunda enkelt. Du laddar ner appen till din mobiltelefon, skapar en användare och börjar sedan att vandra. På stan kan du sedan hitta olika Pokémons och målet är att fånga som möjligt.

Det var i förra veckan som spelet kom till Sverige och snart började gatan fyllas av människor, alla ville vara med och spela – från barn till gamla, tjejer och killar. I samband med spelet kom självklart även många oroliga miner huruvida det verkligen var bra att vandra på gatan med en mobiltelefon i handen utan att se sig omkring, Många har även undrat över var gränsen går, är det okej att gå in på en annan persons tomt för att hitta Pokémons, till exempel? Nu har även för första olyckan hänt på grund av spelet.

Det var en så kallad Pokémonjägare som råkade skada sig när han dataspel2försökte klättra över ett staket vid Stockholms Stadio. Plötsligt slant mannen och han spetsade låret så pass att han nu vistas på sjukhuset. Göran Norman som är ledningsoperatör förklarade för tidningen Aftonbladet att de var tvungen att lyfta bort genom från staketet innan han fördes till sjukhuset.

Men man kan inte anklaga spelet för denna förödande olycka, egentligen handlar det om mänskligt beteende och det faktum att man inte är tillräckligt försiktig. Samma gäller egentligen med alla spel som kan göra skada. Ta till exempel de spel som man hittar på casinofamily vilka kan ge problem som spelmissbruk eller spelberoende, men de uppstår ju inte för att spelen existerar utan för att folk inte av olika anledningar inte har lärt sig att sluta spela när det är dags.

Att spela Pokémon Go är egentligen enbart bra eftersom det är ett spel som har fått många människor att gå ut och röra på sig, snarare än att sitta hemma och göra ingenting. Som man skriver i denna ledare: 

Till skillnad från de flesta andra spel måste man bege sig utomhus, det duger inte att sitta inomhus och stirra på en skärm. Därför har föräldrar hyllat spelet. Deras barn går äntligen ut och leker.