Bingo online

I Sverige har bingo på nätet än så länge fått ytterst lite uppmärksamhet. Det beror troligen till viss del på vilka som vanligen spelar bingo, och på vilka som annars spelar mest på nätet. Men det här är något som kommer att marknadsföras mer och mer, även i gamla Svedala. Kom ihåg var ni läste det först.

Bingo online tangentSpel på nätet förknippas framför allt med unga män. Visst finns det kända kvinnor som spelar poker, som Dilba Demirbag och Anette Obrestad, och troligen många därtill, som har valt pseudonymer som inte avslöjar deras kön. Men de som får allra störst uppmärksamhet är männen. Så är det oavsett vilket spel det gäller: poker såväl som Killzone. Men kvinnorna som spelar är idag så många att ingen kan ignorera dem.

Och det är här som bingo verkligen kommer in i bilden. 80 % av alla som spelar bingo är idag kvinnor i åldern 30-50, och för många av dem är det deras första kontakt med gambling på nätet. Bingo är dessutom ett spel som många har erfarenhet av från den analoga världen, så steget över till online-bingon blir inte särskilt stor.

Därför kan vi räkna med att bingo på nätet kommer att marknadsföras hårt de närmaste åren. Spelbolagen har helt enkelt inte råd att missa den stora marknad som de bingointresserade kvinnorna utgör. Den som driver ett online-casino kommer också att kunna få fler nybörjare att prova black jack, roulette med mera om det dessutom finns bingo.

Hur man spelar

Bingo på nätet skiljer sig inte särskilt mycket från annan bingo. Det går t.o.m. att få den sociala samvaron som man får i bingohallen (nästan i alla fall) genom chatfunktionen som finns på många bingosajter.

För att kunna spela måste man registrera ett konto på en sajt, och sedan köpa bingobrickor. På många sajter går det att köpa upp till 50 brickor för ett spel, men bäst är att hålla sig till betydligt färre, så att man enkelt kan överblicka alla. Om man skriver ut brickorna kan man markera numren med bingopenna när de ropas ut, och verifiera om man vunnit med hjälp av en säkerhetskod. Har man riktig tur så vinner man.